(VIDEO) Deputat rus: Putin nu se poate opri, fiindcă va fi considerat slab

by Genko Genko

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu poate opri escaladarea situației din Ucraina chiar dacă ar vrea.

De această părere este deputatul Dumei de Stat, Ilia Ponomariov, singurul care a votat împotriva intrării Crimeei în componența Federației Ruse, relatează Ukrainskaia Pravda.

„Mi se pare că, mai întâi de toate, publicul țintă al său sunt cetățenii Rusiei, problemele interne și pentru el este foarte important să fie câștigător”, a declarat el pentru Canal 5.

„Începând cu anexarea Crimeei, el a pășit pe un drum foarte periculos și nu se poate opri, deoarece a spus că noi trebuie să eliberăm, zice el, că în Kiev sunt fasciști, banderoviști, iar noi trebuie să apărăm poporul de banderoviști”, a adăugat Ponomariov.

„În această situație tensionată în regiunile estice, el (Putin) nu se poate opri, chiar dacă ar vrea, pentru că el trebuie să meargă înainte, de altfel în țară îl vor considera slab și că nu este capabil să apere poporul frate ucrainean de banderoviști”, a accentuat deputatul.

„Eu nu cred că el nu vrea să treacă hotarul și nu cred că el are în genere vreun plan”, consideră el.

De asemenea, Ponomariov se arată convins că în regiunile din estul Ucrainei se află militari ruși, în număr mic și că nu este vorba despre simpli soldați, ci mai degrabă despre reprezentanți ai serviciilor speciale și ai trupelor de recunoaștere”, a adăugat el.

CITIȚI ȘI...