(VIDEO) Cum arată străzile din Pyongyang, capitala celui mai izolat stat din lume

by Genko Genko

Regimul din Coreea de Nord a permis unui fotograf să filmeze străzile capitalei Pyongyang, unul dintre cele mai izolate orașe ale lumii.

De acest privilegiu s-a putut bucura Aram Pan, un fotograf din Singapore, agreat de regimul lui Kim Jong-un. Acesta și-a fixat pe automobil o camera video cu care a surprins imagini extrem de puțin accesibile Occidentului, cu străzile din Pyongyang.

În imaginile surprinse în urmă cu doar câteva zile de Aram Pan se poate observa un oraş curat, verde, dar de cele mai multe ori pustiu, deşi în capitala Coreei de Nord locuiesc peste două milioane de oameni.

Citește și: (VIDEO și FOTO) Diferențele dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Unele imagini sunt de-a dreptul dezolante, pe kilomtetri întregi de străzi neputând fi văzută măcar o singură persoană. Cât despre trafic, este cu siguranță unul pe care și l-ar dori orice locuitor al Europei, străzile destul de largi ale orașului fiind circulate de un număr extrem de mic de mașini.

Un raport CIA din 2006 arată că statul condus astăzi de Kim Jong-un dispune de 25.000 de kilometri de drumuri, dintre care doar 724 de kilometri de şosele asfaltate. Analiştii estimează că mai puţin de 25.000 de coreeni deţin un autoturism personal, mai puţin de unul la fiecare o mie de oameni, astfel că puţinele drumuri sunt, mai tot timpul, necirculate.

CITIȚI ȘI...