(VIDEO) Crimeea: Jurnalist bulgar bătut cu cruzime de mascaţi

by Genko Genko

Bărbaţi neidentificaţi, cu feţele acoperite cu cagule şi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne militare, ameninţând cu arme şi smulgând camerele de filmat ale reporterilor. Posturi de televiziune luate cu asalt, blocate şi înlocuite cu altele pro-ruse. Reporteri ai agenţiilor internaţionale de ştiri ameninţaţi cu arme, puşi cu faţa la zid şi deposedaţi de echipament.

Acestea sunt doar câteva din cazurile tragice care avut loc în peninsula ucraineană Crimeea, care este în centrul luptelor dintre Kiev, Moscova şi Occident şi care este la un pas de război.

Presiunile interne şi hărţuirile în Crimeea sunt la ordinea zilei. Reprezentanţii ONU sunt ameninţaţi cu moartea şi alungaţi din ţară. Muncitorii trebuie să fie atenţi ce răspund angajatorilor, atunci când sunt întrebaţi: „Eşti pentru Ucraina sau pentru Rusia”. Observatorii militari europeni invitaţi de guvernul de la Kiev nu sunt lăsaţi să intre în Crimeea de bărbaţi înarmaţi şi mascaţi, care răspund în limba rusă că: „Suntem însărcinaţi de guvernul din Crimeea să nu lasăm pe nimeni să intre”

O cameră video de supraveghere de pe o stradă din Simferopol, capitala Crimeei a întregistrat imagini cu doi jurnalişti bulgari independenţi, care sunt atacaţi şi bătuţi de oameni mascaţi.

Corespondentul CNN Michael Holmes, relatează că cei doi au fost surprinşi în timp ce-i filmau pe indivizii mascaţi, care deposedaseră o altă echipă de jurnalişti de echipament şi practic îl furau, încărcându-l în maşini. Când au văzut că sunt filmaţi, s-au apropiat imediat de ei şi i-au luat la pumni, iar în timp ce jurnalistul bulgar era căzut la pământ, unul din mascaţi îl ameninţă, punându-i pistolul la tâmplă.

În materialul video de mai jos puteți vedea brutalitatea cu care sunt atacați jurnaliștii bulgari, începând cu minutul 2:00.

CITIȚI ȘI...