(VIDEO) CM 2014: Spania – Chile, războiul pentru „La Roja”; Avancronică

by Genko Genko

Spania și Chile se întâlnesc în al doilea meci al zilei, cu începere de la 22:00, pe Maracana din Rio de Janeiro, într-o partidă ce ar putea consemna eliminarea campioanei Mondiale încă din faza grupelor.

Spaniolii vin după înfrângerea rușinoasă în meciul de debut, împotriva Olandei, în timp ce chilienii au învins Australia în prima etapă, cu scorul de 3:1. Rezumatele celor două meciuri pot fi văzute aici.

Pentru „Furia Roja” nu exista decât o opțiune, iar aceea e victoria, în condițiile în care un egal i-ar aduce pe băieții lui Vicente del Bosque la un singur punct, față de cele 4 ale chilienilor, care vor juca în ultima etapă împotriva unei Olande ce probabil va fi deja calificată.

Cele două formații nu sunt la prima întâlnire la un Turneu Final, ele mai dând piept în 1950 și 2010, ultima dată tot în faza grupelor. Atunci s-a impus Spania, cu scorul de 2:1. 10 întâlniri au cele două echipe până acum, în 8 dintre ele impunându-se „Furia Roja”, în timp ce două s-au terminat la egalitate.

„Furia Roja” se află pe locul 1 în lume, în timp ce „La Roja” e pe 14, conform clasamentului FIFA.

Denumirile celor două selecționate sunt practic identice, Spaniei mai spunându-i-se și „La Roja”, fapt ce-i nemulțumește pe chilieni, care consideră că numele le aparține doar lor. De fapt, televiziunea națională din Chile a lansat și o provocare în acest sens, iar echipa care va pierde în această seară să renunțe la acest nume.

Del Bosque va face cel puțin trei schimbări în primul 11, Azpilicueta, Pique și Silva urmând să fie înlocuiți cu Juanfran, Javi Martinez și Pedro Rodriguez.

Captură

Vă reamintim că pe pagina de Facebook independent.md puteți pronostica rezultatele meciurilor Mondialului, pentru a câștiga zilnic de la INDEPENDENT și partenerul nostru Supermarket Fourchette un bax de bere sau a intra în lupta pentru marele premiu, acordat la încheierea Turneului Final, o bicicletă. Detaliile și regulile concursului le găsiți aici.

Accesând secțiunea CM 2014 puteți fi la curent cu cele mai bune și actuale materiale din țară despre Mondialul brazilian.

CITIȚI ȘI...