(VIDEO) CM 2014: Portugalia, practic eliminată după egalul cu SUA

by Genko Genko

Prestația modestă a echipelor europene la Turneul Final din Brazilia continuă. După ce, rând pe rând, Spania și Anglia au ieșit din competiție, Portugalia lui Cristiano Ronaldo este foarte aproape de a-și procura biletele pentru Lisabona imediat după faza grupelor.

Portughezii au închis etapa a doua a fazei grupelor cu meciul împotriva Statelor Unite, partidă în care aveau mare nevoie de victorie pentru a rămâne cu șanse clare în calculele calificării.

Băieții lui Paolo Bento au început în forță partidă și conduceau după doar 5 minute de joc, în urma unei reușite a lui Nani.

Imediat după golul portughezilor, americanii s-au instalat la cârma jocului, alergând însă fără succes după egalare până la finalul primei reprize.

Abia în minutul 64 a venit egalarea, în urma unui șut superb al lui Jones. Tot americanii au înscris și pentru 2:1, în minutul 80, când Dempsey a profitat de un contraatac de manual.

În prelungirile partidei au egalat portughezii, prin Varela, stricându-le fiesta americanilor și păstrând șanse infime la calificare.

Captură

După două etape, SUA și Germania au câte 4 puncte. Ele se vor întâlni în meci direct în ultima etapă, iar un egal le-ar califica pe ambele în faza următoare a competiției. Portughezii vor întâlni Ghana, iar pentru a se califica, trebuie să bată la scor africanii, iar în celălalt meci să nu se înregistreze un egal. Aceeași teorie este valabilă și pentru ghanezi, pe care îi poate însă ajuta și o victorie la limită.

CITIȚI ȘI...