(VIDEO) CM 2014: Germania – Algeria; Avancronică

by Genko Genko

Germania și Algeria se întâlnesc de la 23:00, pe „Beira-Rio” din Porto Alegre într-un meci din optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal.

Nemții, mari favoriți în acest meci, au câștigat Grupa G, după ce au învins Portugalia (4:0) și SUA (1:0) și au remizat cu Ghana (2:2).

Algeria a încheiat pe poziția secundă în Grupa H, fiind una dintre surprizele acestei ediții a Mondialului. Algerienii au pierdut greu, în meciul de debut, 1:2 cu Belgia, apoi au au învins Coreea de Sud, cu 4:2. În partida decisivă, din ultima etapă, algerienii au remizat, scor 1:1 cu Rusia, trimițând trupa lui Fabio Capello acasă.

După eliminările Spaniei, Angliei, Italiei sau Portugaliei, Germania a rămas, alături de Olanda și Belgia, una dintre speranțele Europei la câștigarea trofeului.

De cealaltă parte, „Vulpile Deșertului” sunt în premieră în optimile de finală ale unui Mondial, reușind în faza grupelor să stabilească un record istoric pentru Africa, fiind prima echipă de pe „Continentul Negru” ce marchează 4 goluri într-un meci de Campionat Mondial.

Germania și Algeria s-au întâlnit de 2 ori până acum, ultima dată la Mondialul din 1982. Atunci magrebienii s-au impus cu 2:1, dar au ratat calificarea în dauna RFG, care a învins cu 1:0 Austria în ultimul meci. De atunci, FIFA a decis ca ultimele partide din grupă să se dispute de la aceeași oră.

Jochim Low nu-l are la dispoziție doar pe Podolski, care e accidentat, în timp ce Vahid Halilhodzic, poate conta pe toți jucătorii din lot.

Echipe probabile:

marca.com

marca.com

Vă reamintim că pe pagina de Facebook independent.md puteți pronostica rezultatele meciurilor Mondialului, pentru a câștiga zilnic de la INDEPENDENT și partenerul nostru Supermarket Fourchette un bax de bere sau a intra în lupta pentru marele premiu, acordat la încheierea Turneului Final, o bicicletă. Detaliile și regulile concursului le găsiți aici.

Accesând secțiunea CM 2014 puteți fi la curent cu cele mai bune și actuale materiale din țară despre Mondialul brazilian.

 

CITIȚI ȘI...