(VIDEO) CM 2014: Brazilia – Germania; Cum s-a ajuns la Mondial

by Genko Genko

Astăzi este ziua primei semifinale de la Campionatul Mondial de fotbal. De la 23:00, pe Mineiaro din Belo Horizonte, se întâlnesc Brazilia și Germania, în duelul celor mai titrate naționale de fotbal din lume.

Până acum, independent.md a dedicat avancronici fiecăruia dintre cele 60 de meciuri din Brazilia, dar cum mai avem doar 4 jocuri până la final, cu adevărat speciale, vă vom oferi mult mai multe informații despre fiecare partidă în parte.

Așadar, pentru început vă vom aduce la cunoștință cum au ajuns nemții în Brazilia, vorbind despre campania lor de calificare și ce a făcut „Selecao” în toată perioada premergătoare Turneului Final, întrucât brazilienii au beneficiat de statutul de țară gazdă și s-au calificat direct.

Germania a câștigat la pas Grupa C din cadrul preliminariilor europene ale Campionatului Mondial. Nemții au făcut 28 de puncte din 30 posibile, iar singurele puncte pierdute au venit în urma unui meci în care în minutul 56 conduceau cu 4:0.

Este vorba despre celebrul meci de la Olympiastadion din Berlin, împotriva Suediei, unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, încheiat 4:4.

Suedezii au și fost singurii ce au pus probleme Nationalmannschaft într-o grupă din care mai făceau parte Austria, Irlanda, Kazahstan și Feroe, întrucât și la returul din Suedia s-a marcat de 8 ori, doar că s-au impus nemții, cu 5:3.

Nemții au stat excelent și în amicalele din campania premergătoare Mondialului, având doar 4 egaluri și o singură înfrângere, într-o dispută cu SUA, jucată la Washington și pierdută cu 3:4.

De cealaltă parte, brazilienii, în calitate de țară gazdă, nu au avut parte de preliminarii, dar au jucat totuși o competiție, Cupa Confederațiilor din 2013, pe care au și câștigat-o, după ce s-au impus în toate cele 5 meciuri jucate.

În finală, brazilienii au învins cu 3:0 Spania, într-un meci jucat chiar pe Maracana, locul disputării și finalei Mondialului.

Un amănunt interesant este că Luiz Felipe Scolari a folosit în acea finală exact echipa cu care a început și Mondialul. Din păcate, astăzi el nu va putea conta pe doi dintre cei mai importanți oameni din această echipă, Neymar și Thiago Silva.

Echipa Braziliei din finala Cupei Confederațiilor, exact aceeași pe care mizează Scolari și la Mondial.

Echipa Braziliei din finala Cupei Confederațiilor, exact aceeași pe care mizează Scolari și la Mondial.

„Selecao” a stat excelent și în meciurile amicale, din 24 de partide pierzând doar 2. Un 0:1 cu Elveția și un 1:2 cu Anglia, în februarie 2013, chiar pe Wembley.

Pe parcursul acestei zile rămâneți conectați cu independent.md, pentru că urmează alte informații extrem de interesante despre prima semifinală a Mondialului.

CITIȚI ȘI...