(VIDEO) A chefuit la Condrița, iar acum cetățenii îi cer socoteala; Dodon somat să explice de ce a făcut cumetria mezinului la vila prezidenţială

(VIDEO) A chefuit la Condrița, iar acum cetățenii îi cer socoteala; Dodon somat să explice de ce a făcut cumetria mezinului la vila prezidenţială

După ce Porsche-uri și Mercedes-uri de lux au fost surprinse sâmbătă la vila prezidențială de la Condrița, care a fost reparată recent de către președintele Igor Dodon din bani privați, iar presa a scris că şeful statului ar fi organizat cumetria mezinului familiei, internauţii s-au pus împotriva acestuia, întrucât, spun ei, Dodon ar fi săvârşit un grav act de corupţie.

După ce preşedintele Igor Dodon ar fi organizat în acest weekend cumetria mezinului familiei la vila prezidențială de la Condrița, internauţii au iniţiat o petiţie împotriva sa.

„Semnează această petiţie. Din informaţiile publicate în presă, aflăm că în data de 22 iulie 2017, Igor Dodon a organizat la vila prezidenţială de la Condrița, întreținută din banii contribuabililor, un eveniment privat, mai exact o cumetrie. Considerăm această acțiune drept un gest ilegal și profund imoral, dat fiind faptul că președintele regimului oligarhic a folosit în mod abuziv o reședință a statului în interes pur personal, iar întreaga procesiune a fost protejată de colaboratori ai Ministerului de Interne și Armatei, de asemenea plătiți de cetățenii acestei țări, ceea ce constituie un evident act de corupție”, se arată în textul petiţiei.

În context, semnatarii petiției solicită implicarea imediată a organelor de ocrotire a normelor de drept, Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie, pe care le sesizează pe această cale pe faptul utilizării unei instituţii de stat în scopuri personale de către președintele Dodon.

Citeşte şi: (VIDEO) E sărbătoare și răsună muzica la Condrița: Oaspeții lui Dodon au venit cu Porsche-uri și Mercedes-uri de lux

Porsche-uri și Mercedes-uri de lux au fost surprinse sâmbătă la vila prezidențială de la Condrița, care a fost reparată recent de către președintele Igor Dodon din bani privați.

Surse din anturajul președintelui au informat că oaspeții cu mașini luxoase au „parcat” la Condrița pentru a participa la cumetria mezinului familei Dodon. Poliția, dar și reprezentanți ai organelor de securitate îmbrăcați în civil, supraveghează zona, potrivit Ziarului de Gardă.

Pe porțile extrem de bine păzite ale complexului prezidențial de la Condrița au intrat, rând pe rând, peste 25 de automobile, majoritatea modele de lux precum Porsche Cayenne, Mercedes ML sau Skoda Superb.

Video: zdg.md.

0