(VIDEO) Ceapă, fulgi de ovăz și miere cu substanțe narcotice, transmise de Paști deținuților

by Genko Genko

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la Penitenciarele nr.9-Pruncul, nr.11-Bălţi și nr.13-Chișinău, au fost înregistrate trei abateri de la legislaţie în transmiterea coletelor pentru persoanele din detenţie.

Astfel, printre bunurile destinate unui deţinut din custodia Penitenciarului nr.9-Pruncul, într-o ceapă, au fost depistate două pachețele cu un praf de culoare cenușie. Substanţa dubioasă a fost adusă în închisoare unui deținut în vârstă de 31 de ani, condamnat la un an privaţiune de libertate.

Cea de-a doua ilegalitate a fost înregistrată, la Penitenciarul nr.-11 din municipiul Bălţi. În urma percheziționării unui colet pentru o persoană din detenţie, angajaţii instituţiei au depistat într-un borcan cu miere de albini, o substanță vegetală de culoare verde, asemănătoare cu marijuana, învelită într-o fâşie din polietilenă. Produsul a fost adus de un bărbat domiciliat în orașul Bălți, în vârstă de 48 de ani și era destinat amicului său, de 27 de ani, condamnat la 3 ani şi 6 luni de detenţie.

Cea de-a treia ilegalitate a fost înregistrată la Penitenciarul nr.13. În timpul verificării coletului alimentar, destinat unui condamnat, în vârstă de 23 de ani, privat de libertate pe un termen 6 ani, a fost depistată drojdie uscată. Aceasta era camuflată într-un pachet cu fulgi de ovăz.

În toate cazurile substanţele interzise au fost ridicate şi transmise spre expertizare organelor competente.

CITIȚI ȘI...