(VIDEO) Ce se întâmplă atunci când plângi; Adevărul despre lacrimi

by Genko Genko

Cercetătorii spun că, deşi lacrimile sunt provocate în general de un motiv trist, acestea sunt foarte benefice pentru sănătatea fizică, cât şi psihică.

Psihologul Oren Hassen spune că plânsul este un mecanism emoţional, care ajută să stabileşti relaţiile cu cei din jur. “Când ochii unei persoane sunt înlăcrimaţi, este greu să-l mai consideri un rival sau o ameninţare pentru planurile tale. Plângând, demonstrezi propria vulnerabilitate şi în acelaşi timp dai dovadă că ai încredere în persoana care îţi vede lacrimile”, spune psihologul.

De asemenea, biochimistul american, William Frey, a constatat că lacrimile emoţionale cauzate de durere, elimină din organism toxine şi hormoni de stres.

Lacrimile, numite lacrimi fiziologice (cele care nu sunt provocate de emoţii, ci care apar în mod constant) răspund pentru hidratarea permanentă a ochilor.

Plânsul curăţă globul ocular şi pleoapele şi, previne deshidratarea diverselor membrane mucoase, după cum notează publika.md. De obicei, plânsul apare dintr-un anumit motiv.

În situaţii de stres se accelerează pulsul, iar tensiunea creşte. Lacrimile reduc reacţiile menţionate, iar după plâns se reglează tensiunea şi repiraţia, muşchii devin mai relaxaţi şi se armonizează starea de spirit.

CITIȚI ȘI...