(VIDEO) Candu comentează refugiul lui Şevciuk la Chișinău: „Nu mă interesează. Nu ştiu dacă este sau nu în Chișinău”

(VIDEO) Candu comentează refugiul lui Şevciuk la Chișinău: „Nu mă interesează. Nu ştiu dacă este sau nu în Chișinău”

Autorităţile de la Chişinău trebuie să ancheteze cazul refugiului la Chişinău a fostului aşa-numit lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, spune speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care declară, totodată, că nu cunoaște dacă acesta se află sau nu în Capitală.

Solicitat de jurnaliști să comenteze refugiul la Chişinău al lui Şevciuk, Candu a declarat că „nu cunosc despre fondul de stabilizare. Nu cunosc, personal, nici ceva de soarta acestui cetăţean, că se află sau nu la Chișinău. Am citit şi eu comentariile de presă. Dacă nu greșesc, o singură dată în viaţa mea l-am văzut pe viu”.

„Dacă acest cetățean are fapte ilegale săvârșite, și din câte eu cunosc, există dosare penale intentate de Procuratura Generală a Republicii Moldova în privința liderilor și nu doar din Transnistria. Nu știu dacă în privința lui Șevciuk există vreo investigație. Dacă autoritățile din Republica Moldova consideră necesar, și dacă există vreo anchetă, cu siguranță vor lua măsuri indiferent de numele persoanei sau statutul acesteia”, a adăugat Candu.

„Este sau nu în Chișinău. Se ascunde de cineva. Este anchetat sau nu, pe moment e greu să răspuns, sunt autorități competente care vă pot da răspunsuri”, a continuat speakerul.

Citeşte şi: Şevciuk a fugit de „persecutări” pe malul drept al Nistrului. Fostul lider transnistrean spune că a fost „comandat” de proprietarul „Sheriff”

Vorbind despre reglările de conturi dintre autoritățile transnistrene și fostul aşa-numit lider separatist, președintele Parlamentului a specificat că nu este legal nici măcăr să-l intereseze acest lucru.

„Nu mă interesează și nu este legal să mă intereseze care sunt măsurile întreprinse de aşa-numitele autorități. Ele sunt acțiuni ilegale. Noi avem o lege, avem instrumente internaționale. Acest teritoriu nu a fost niciodată recunoscut, astfel, nu au fost recunoscute nici așa-numitele autorități de acolo. Noi avem de a face cu aceste așa-numite autorități doar în scopul de a găsi soluții la acest conflict, care persistă atâția ani”, a conchis speakerul Andrian Candu.

0