(VIDEO) Benfica și Sevilla vor juca finala UEFA Europa League

by Genko Genko

Benfica Lisabona și FC Sevilla se vor întâlni pe 14 mai, la Torino, în finala UEFA Europa League, după ce au trecut în semifinalele de joi de Juventus Torino respectiv Valencia.

Juventus, echipa pe al cărei stadion se va juca finala, nu a putut întoarce pe teren propriu scorul de 1:2 înregistrat în meciul tur cu Benfica Lisabona, chiar în condițiile în care portughezii au jucat cu un om în minus din minutul 67, când Enzo Perez a fost eliminat.

A fost 0:0 într-un meci dominat teritorial de gazde, dar fără prea multe faze de poartă, echipa lui Jorje Jesus dând dovadă de o apărare foarte bine organizată.

De un meci mult mai spectaculos am avut partea în cealaltă semifinală, de pe Mestalla din Valencia, unde echipa gazdă reușise să întoarcă dezavantajul de 2 goluri din tur după numai 26 de minute de joc, în urma reușitelor lui Feghouli (14′) și Beto (26′, autogol).

Repriza secundă a fost tot a gazdelor, iar Jeremy Mathieu a aruncat tribunele în aer în minutul 70, când a făcut 3:0, ”liliecii” fiind practic în finală. Stephan M’bia a marcat însă golul calificării ”andaluzilor” în minutul 4 al prelungirilor, aducând liniștea pe stadion.

Scor final 3:1 după 0:2 în tur, iar Sevilla va juca în a treia finală a competiției în ultimii 18 ani, după succesele din 2006 și 2007.

CITIȚI ȘI...