(VIDEO) Barcelona învinge Bayern, iar Messi doboară noi recorduri

by Genko Genko

FC Barcelona s-a impus cu 3:0, miercuri seară, pe Camp Nou, în semifinalele UEFA Champions League. Leo Messi a fost eroul meciului, argentinianul marcând o dublă și doborând noi recorduri ale competiției.

Jocul a fost destul de echilibrat, bavarezii având chiar o posesie superioară (52%-48%), dar catalanii și-au creat mai multe ocazii de gol, raportul șuturilor la poartă fiind de 8-1. Singurul șut al oaspeților a fost în minutul 72, când mingea expediată de Thiago a fost deviată de Iniesta și i-a dat ceva emoții lui ter Stegen.

Partida și probabil soarta calificării a fost decisă în ultimele 15 minute de joc, când Leo Messi a demonstrat din nou de ce este considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, marcând o dublă (77, 80), în urma unor faze pe cont propriu. Cu această ocazie argentinianul a ajuns la 77 de goluri în Champions League, depășindu-l pe portughezul Cristiano Ronaldo și devenind lider în topul marcatorilor.

De asemenea, dubla reuşită de Messi între minutele 77 şi 80 este cea mai rapidă din istoria celor izbutite în semifinalele UEFA Champions League (3 minute). Sergio Ramos şi Sonny Anderson deţineau recordul (4 minute), în timp ce Filippo Inzaghi şi Robert Lewandowski marcaseră de două ori într-un interval de 5 minute.

Neymar a marcat și el în prelungiri, stabilind scorul final și făcând din Barcelona mare favorită la finală.

CITIȚI ȘI...