(VIDEO) Azi începe Eurovisionul; cine sunt marii favoriți la câștigarea trofeului și cum stă Moldova

by Genko Genko

A 58-a ediție Eurovision Song Contest începe astăzi la Copenhaga, în Danemarca, odată cu prima semifinală.

În cadrul primei semifinale, în concurs vor intra concurenți din 16 țări, în următoarea ordine: 1. Armenia, 2. Letonia, 3. Estonia, 4. Suedia, 5. Islanda, 6. Albania, 7. Rusia, 8. Azerbaidjan, 9. Ucraina, 10. Belgia, 11. Moldova, 12. San Marino, 13. Portugalia, 14. Olanda, 15. Muntenegru, 16. Ungaria.

Cea de-a doua semifinală va avea loc joi, când alte 15 țări vor intra în concurs.

Înainte însă de a începe concursul, casele de pariuri și-au desemnat deja favoriții, iar cele mai mari șanse la câștigarea trofeului le are chiar prima țară ce va intra în concursul din acest an – Armenia.

Armenii sunt reprezentanți în concurs de Aram, cu piesa ”Note Alone”. Cine pariază o sută de euro pe Aram, poate să ia 275 în condițiile în care acesta se va impune.

Reprezentanta Suediei, Samma Nielsen, pornește cu șansa a doua în viziunea bookmakerilor. Cine merge pe mâna blondei care interpretează piesa ”Undo”, poate câștiga 375 de euro dacă mizează 100.

Molly, din Marea Britanie, este creditată cu șansa a 3-a. Însă la mare distanță de primele două favorite. ”Children of the Universe”, piesa britanicilor, are o cotă de 10.00.

Danemarca, țara câștigătoare în 2013 are șansa a 4-a, cu o cotă egală cu cea a Marii Britanii. Danezii sunt reprezentați de Basim, cu ”Cliche Love Song”.

Mult-încercații noștri vecini din Ucraina sunt creditați cu șansa a 5-a. Maria Iaremciuk, cu piesa ”Tick-Tock”, are o cotă de 11.00, dar luând în considerare situația dificilă în care se regăsește țara Mariei, compasiunea ar putea avea un cuvânt greu de spus în momentul votului.

România, care este reprezentată de Ovi și Paula Seling. Piesa pentru care cu toții vom vota în marea finală, are șansa a 10-a în concurs, fiind creditată cu o cotă de 41.00. Cei doi cântă piesa ”Miracle”

Cât privește Moldova, anul acesta se pare că suntem cel mai prost reprezentați din istorie. Cel puțin așa cred bookmakerii, care ne plasează pe ultimul loc în topul favoritelor. 301.00 este cota piesei Cristinei Scarlat, adică are cele mai puține șanse, alături de Portugalia, San Marino, Lituania și Macedonia.

Concursul din această seară începe de la ora 22:00.

CITIȚI ȘI...