(VIDEO) Avionul prăbuşit MH370: Cum au murit pasagerii care se aflau la bord

by Genko Genko

Noi detalii despre avionului prăbuşit în Oceanul Indian, de data aceasta referitoare la ultimele momente din viaţa pasagerilor aflaţi la bordul aeronavei.

Pasagerii avionului malaiezian MH370, dispărut fără urma în luna martie, s-au sufocat, cel mai probabil, înainte să ajungă în apele Oceanului Indian, potrivit investigatorilor.

Oficialii au prezentat un nou raport al incidentului, informează The Independent.

Citeşte şi: Zborul MH370: Mărturia care poate face lumină în cazul avionului prăbuşit în Oceanul Indian

Potrivit acestuia, cabina aparatului de zbor a rămas fără oxigen, astfel că pasagerii s-au asfixiat înainte ca acesta să se prăbuşească în apele Oceanului Indian.

Investigatorii nu au descoperit probe noi, concluzia fiind trasă după ce au comparat incidentul cu alte dezastre similare.

Anterior, vicepremierul australian, Warren Truss, a declarat că avionul malaiezian MH370 se afla, cel mai probabil, pe pilot automat atunci când a dispărut de pe radare.

Aeronava a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord în direcţia Beijing, în data de 8 martie.

Citeşte şi: MH370: 5 milioane de dolari recompensă celor ce vor da detalii despre avionul dispărut

La circa 40 de minute de la decolare, acesta a dispărut de pe radarele civile din Malaiezia.
Anchetatorii au declarat, din puţinele dovezi de care dispun, că avionul ar fi fost deviat în mod deliberat cu mii de kilometri de la ruta programată, înainte ca acesta să cadă în Oceanul Indian.

Căutările avionului malaiezian MH370 au implicat cele mai ample şi scumpe acţiuni din istoria aviaţiei. În încercările de a găsi avionul dispărut au fost folosite avioane, nave maritime şi sateliţi din mai multe ţări.

În urma ultimelor constatări, s-a hotărât continuarea căutărilor, de data aceasta într-o altă zonă, aflată la aproximativ 2.000 de km vest de Perth, o zonă izolată a Oceanului Indian, unde au loc frecvent vânturi puternice și furtuni.

Citeşte şi: 100 de zile de la dispariția avionului MH370: 13 teorii care ar putea explica unde este și ce s-a întâmplat cu aeronava

În pofida mai multor rapoarte privind depistarea de obiecte plutind în Ocean, ce ar putea fi rămăşiţe ale avionului, până acum operaţiunile de căutare nu au scos la iveala nimic concret cu privire la soarta aparatului de zbor Boeing 777.

CITIȚI ȘI...