(VIDEO) Avion doborât: Informații contradictorii privind cutiile negre

by Genko Genko

Recuperarea celor două cutii negre ale aeronavei Boeing 777 doborâtă joi în estul Ucrainei este esențială pentru stabilirea circumstanțelor exacte care au dus la prăbușirea avionului.

În ultimele 24 de ore au apărut mai multe informații contradictorii privind locul aflării celor două cutii negre, care conțin datele zborului și înregistrările convorbirilor piloților.

Inițial, Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat o interceptare a unor convorbiri telefonice purtate de către separatiști, din care reiese că Moscova ar fi cerut ca cele două cutii să fie recuperate și să nu ajungă în „alte mâini”.

Ulterior, unul dintre liderii separatiști din Donețk, Alexandr Borodai, declara pentru AFP și Reuters că prorușii au găsit „anumite materiale care ar putea fi cutiile negre”.

El a afirmat că este gata să le cedeze experților internaționali însărcinați să elucideze cauzele prăbușirii avionului, explicând că rebelii „nu au specialiști pentru a le analiza” și „nu au încredere” în experții ucraineni. „Aceste elemente sunt la Donețk și se află sub controlul nostru”, a precizat așa-zisul „prim-ministru” al „republicii” autoproclamate Donețk, Alexandr Borodai.

Ca acum câteva minute, Reuters și CNN să publice imagini video în care se poate vedea o cutie oranj (cutiile negre sunt, de fapt, oranj), ridicată de către echipele de intervenție sosite la locul prăbușirii aeronavei. Din uniformele pe care le poartă, aceștia par să facă parte din echipele de intervenție ale Kievului.

CITIȚI ȘI...