(VIDEO) Atletico Madrid este noua campioană a Spaniei

by Genko Genko

Atletico Madrid a devenit, sâmbătă, noua campioană a Spaniei, în urma egalului din ultima etapă, scor 1:1, cu FC Barcelona.

Meciul de pe ”Camp Nou” devenea practic o finală a campionatului, întâmplându-se doar pentru a treia oară în istorie când în ultima etapă jucau două echipe aflate în lupta pentru titlu.

Barcelona avea doar varianta victoriei, în timp ce pentru Atletico era de ajuns și un egal. Totuși lucrurile au început extrem de dificil pentru echipa lui Diego Simeone, în condițiile în care până în minutul 22 s-au accidentat Diego Costa și Arda Turan, doi dintre cei mai importanți jucători ai oaspeților.

Situația a devenit și mai grea în minutul 33, când Alexis Sanchez a deschis scorul cu o reușită superbă.

Mitanul secund a arătat cu totul diferit pentru Atletico, care a ieșit de la vestiare mult mai hotărâtă și determinată să facă istorie. Diego Godin a egalat în minutul 49, în urma unui corner, iar suporterii lui Atletico visau din nou.

Până la final Barcelona a dominat, dar a fost aceeași dominare sterilă cu care catalanii ne-au obișnuit de când Gerardo Martino se află la conducerea tehnică.

Scor final 1:1, iar Atletico Madrid devine campioană după 18 ani, spărgând totodată 10 ani de dominație în La Liga a granzilor Barcelona și Real, care își adjudecaseră toate titlurile începând cu anul 2005.

CITIȚI ȘI...