(VIDEO) Astăzi este finala Eurovision; cine sunt favoriții

by Genko Genko

Astăzi, cu începere de la ora 22:00, la Copenhaga începe finala concursului european al muzicii, Eurovision Song Contest 2014.

După ce am aflat cei 25 de finaliști, casele de pariuri au schimbat un pic cotele favoriților, pe care le prezentau înaintea celor două semifinale.

După prestația din semifinale, mare favorită a devenit Suedia. Țara care a găzduit finala concursului în 2013 este reprezentată de Sanna Nielsen, cu piesa ”Undo”. Sanna are o cotă de 3,5. Înainte de semifinale ea era creditată cu șansa a doua.

Controversata Conchita Wurst din Austria a avut parte de cea mai spectaculoasă creștere în urma semifinalelor. Dacă până atunci nu se afla nici măcar printre primele 10 favorite, astăzi casele de pariuri o văd cu șansa a doua, acordându-i o cotă de 4,0.

De o creștere spectaculoasă s-a bucurat și Olanda. Trupa The Common Linnets, cu piesa ”Calm after the storm” are șansa a 3-a și o cotă de 4,5.

Favoritul nr.1 al caselor de pariuri înainte de semifinale, armeanul Aram, este creditat azi abia cu șansa a 4-a, având o cotă de 6,0.

Chiar dacă nu a evoluat în semifinale, fiind calificată direct în finală, Marea Britanie a ajuns să fie creditată cu a 5-a șansă, după ce marți era pe 10. Piesa interpretată de Molly, ”Children of the universe”, are o cotă de 11.0.

Șansele României au mai scăzut după semifinale. Astfel, Ovi și Paula sunt în prezent creditați cu a 12-a șansă, cu o cotă de 67,0. Totuși, ”miracolele” sunt întotdeauna posibile, iar noi putem să ajutăm la înfăptuirea lor cu un vot pentru reprezentanții României.

Vecinii noștri ucraineni, alături de care este o Europă întreagă în condițiile situației dificile în care se regăsesc, au a 7-a șansă și o cotă de 15.0.

CITIȚI ȘI...