(VIDEO) Americanii au inventat pistolul „Salt” – te apără, dar nu omoară

(VIDEO) Americanii au inventat pistolul „Salt” – te apără, dar nu omoară

În Chicago a fost lansată o campanie despre arme non-letale concepute ca o alternativă la armele de foc pentru apărarea personală şi a locuinţei.

Unul dintre acestea este pistolul pneumatic care are scopul de a opri intruşii, utilizând un praf ce orbeşte temporar infractorul, şi să diminueze, totodată, considerabil posibilitatea membrilor familiei de a fi răniţi sau omorâţi întâmplător de acesta, scrie descopera.ro.

Inventatorii au fost inspiraţi din întâmplările din 2014 când în apropiere de locuinţele lor, în Chicago, au fost auzite împuşcături. Îngrijoraţi cu privire la numărul mare de decese accidentale şi suiciduri din imprudenţă cauzată de armele destinate apărării locuinţelor, ai au inventat o alternativă mai puţin periculoasă.

„Salt” este pistolul ce funcţionează pe bază de dioxid de carbon (CO2), care foloseşte pe post de gloanţe bile de plastic similare cu cele de la paintball. Diferenţa constă în faptul că bilele de la paintball sunt pline cu vopsea iar cele ale pistolului „Salt” sunt umplute cu pulbere preparată din ardei de oleorăşină în combinaţie cu alte ingrediente.

Impactul constă în spargerea sferelor şi pulverizarea prafului în jurul ţintei. Praful este extrem de iritant, cauzând o senzaţie intensă de arsură care orbeşte temporar şi îi face respiraţia dificilă celui care a fost „împuşcat”.

0