(VIDEO) Aleșii locali ai Partidului Nostru acuză noi presiuni din partea regimului de la guvernare

(VIDEO) Aleșii locali ai Partidului Nostru acuză noi presiuni din partea regimului de la guvernare

Aleșii locali ai Partidului Nostru susțin că presiunile asupra lor din partea guvernării cresc tot mai mult, reprezentanți ai Partidului Democrat și apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc recurgând la șantaj și amenințări.

Potrivit acestora, reprezentanții PD le cer să părăsească partidul condus de Renato Usatîi și să adere la formațiunea lui Plahotniuc sau să devină „independenți”.

„Ne-au amenințat că ne vor strecura droguri, arme, ne-au amenințat familiile și apropiații. Ne cer să părăsim Partidul Nostru și să aderăm la Partidul Democrat sau să rămânem independenți”, a declarat consilierul municipal Nicolae Grigorișin.

El a dat exemplul colegului săi din CMC Bălți, Virgil Prodan, care a fost șantajat și amenințat, cerându-i-se să părăsească fracțiunea PN și să se alăture PD. Acesta a preferat însă să-și depună mandatul de consilier.

Primarul orașului Drochia, Nina Cereteu, a acuzat că actuala guvernare face dificilă activitatea primăriei prin controalele excesive pe care instituțiile de forță le desfășoară, în încercarea de a o intimida.

Și primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, a vorbit despre presiunile la care este supus în continuare, menționând că amenințările au ajuns să-i vizeze chiar și pe membrii familiei sale.

„Nu vom ceda. Vom lupta în continuare. Noi nu suntem trădători și nici fricoși, asta trebuie să știe regimul”, a declarat primarul de Basarabeasca.

Potrivit vicepreședintelui partidului, Dumitru Ciubașenco, la astfel de presiuni sunt supuși „absolut toți primarii și consilieri aleși pe listele Partidului Nostru.

„Plahotniuc vrea să distrugă fracțiunea noastră din Consiliul Municipal Bălți și ca primarul să nu se mai poată întoarce în țară. Vrea să distrugă partidul nostru, pentru că se teme de noi. Așa cum ne-a interzis în alegerile din 2014, așa vrea să facă și în 2018”, a acuzat Ciubașenco.

În urma alegerilor din 2015, Partidul Nostru a obținut 134 de locuri în consiliile raionale, 792 în consiliile orășenești și sătești și 44 de primari.

0