(VIDEO) Afacere ilegală cu motorină, deconspirată de poliție

by Genko Genko

Un depozit clandestin cu motorină a fost deconspirat la o întreprindere privată situată pe strada Munceşti, de către Serviciul investigarea fraudelor economice.

Poliţiştii au depistat trei cisterne pline cu motorină în cantitate de aproximativ 2.000 de litri. Acestea erau dotate cu pompe şi furtunuri speciale de alimentare a unităţilor de transport.

Conform informaţiilor acumulate, motorina era adusă ilegal din regiunea transnistreană, de către un tânăr în vârstă de 26 de ani, originar din or. Căuşeni. Acesta nu a prezentat forţelor de ordine niciun document, care i-ar permite comercializarea produselor petroliere pe teritoriul capitalei.

În cadrul percheziţiilor autorizate au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, privind evidenţa cantităţilor de petrol transportate şi comercializate ilegal.

Un alt tânăr în vârstă de 25 ani, domiciliat în comuna Dobrogea, a nimerit în vizorul poliţiştilor, pentru că alimenta cu motorină microbuzele de pe ruta 175.

Din portbagajul şi habitaclul automobilului marca Mercedes au fost ridicate aproximativ 200 litri de motorină. Acesta a recunoscut că activa în mod ilegal şi că ar fi vândut în ziua respectivă motorină la preţul de 14,50 lei per litru şoferilor de maxi-taxi.

În ambele cazuri cantităţile de petrol au fost ridicate şi sigilate în depozitul special de păstrare a probelor delicte, iar suspecţilor le-a fost întocmit câte un proces-verbal cu aplicarea sancţiunilor a câte 3.000 de lei.

CITIȚI ȘI...