(VIDEO) 10 filme pe care trebuie să le vezi în perioada sărbătorilor de iarnă

(VIDEO) 10 filme pe care trebuie să le vezi în perioada sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă, și mai ales Crăciunul, au reprezentat o sursă de inspirație nesecată pentru producători, astfel că de-a lungul timpului au fost realizate zeci de filme specifice acestei perioade. În cele ce urmează, îți prezentăm zece astfel de producții pe care ar trebui să le vezi în următoarele săptămâni.

Citeşte şi: (FOTO) Top 7 filme care au descris viitorul

1. White Christmas
Două nume sonore ale muzicii și dansului, Bing Crosby și Danny Kaye, își unesc forțele după război pentru a deveni una dintre cele mai căutate echipe din showbiz. Într-o iarnă, lor li se alătură două surori, Rosemary Clooney și Vera-Ellen, ce pleacă spre Vermont ca să petreacă un Crăciun plin cu zăpadă. Aventura începe în momentul în care Crosby și Kaye descoperă faptul că hanul este condus chiar de fostul lor general din armată, care acum are probleme financiare.

2. Home Alone
Numeroasa familie McCallister al micuțului Kevin de 8 ani – părinți, unchi, frați, surori și veri – pornesc cu mic, cu mare să petreacă sărbătorile Crăciunului în străinătate, la Paris, dar în mod inconștient îl uită acasă pe băiețel.

3. The Nightmare Before Christmas
Jack este regele dovlecilor. El s-a plictisit de Halloween iar atunci când găsește ținutul Christmas se gândește să înlocuiască sărbătorile. El îl răpește pe Moș Crăciun și se hotărăște să împartă cadourile la copii. Deși Jack crede că este o sarcină ușoară, nu va fi deloc așa.

Citeşte şi: (VIDEO) Topul celor mai bune filme adaptate după cărți

4. A Christmas Carol – variantă Disney
Filmul prezintă o adaptare a poveștii scrise de Charles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului și Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece. Fantomele îi amintesc faptul că s-a obișnuit să fie un om morocănos, dar și consecințele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun.

5. The Hebrew Hammer
Mordechai Jefferson Carver este un evreu ortodox care pornește într-o misiune de a salva Hanukkah, o importantă sărbătoare evreiască, atunci când află că fiul malefic al lui Moș Crăciun este decis să o elimine.

6. Love Actually
Înainte de Crăciun, în Anglia, lucruri neobișnuite se petrec. Opt oameni își urmează drumul dictat de bătăile inimii și se îndrăgostesc, arată dragoste sau furie, se despart sau pur și simplu caută pe cineva din cauza singurătății marcante. Pentru toate vârstele și la toate nivelurile sociale, dragostea este temă principală.

7. Planes, Trains and Automobiles
Tot ce vrea Neal Page este să ajungă la timp acasă pentru Ziua Recunoștinței. Zborul său cu avionul este anulat din cauza vremii nefavorabile, așa că trebuie să găsească un alt mijloc de transport. Din păcate, se trezește pe cap și cu Del Griffith, un agent de vânzări care este mult prea vorbăreț, având tot timpul un sfat de dat, sau o glumă de făcut. Iar când Del decide că merge în aceeași direcție cu Neal, lucrurile se agravează pentru acesta din urmă.

Citeşte şi: (FOTO) Top 10 cele mai scumpe filme din istorie

8. The Polar Express
Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Dar în ajunul Crăciunului un lucru extraordinar se întâmplă: la uşa casei sale apare un tren, „Polar Express”, iar conductorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru. Aventura care va începe va întrece orice imaginaţie.

9. Scrooged
Francis Xavier este un producător de televiziune cinic şi încrezut. Dorinţa lui de promovare cât mai rapidă, îl face să piardă iubirea vieţii sale, îl alienează de familie şi îi distruge orice şansă de a avea o viaţă fericită. Când i se oferă şansa să realizeze o transmisiune în direct a piesei Colinda de Crăciun, viaţa sa începe să semene în mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste. El este vizitat de fantoma mentorului său Lew Hayward, care îi demonstrează că metodele lui nu sunt tocmai corecte şi îl avertizează că alte fantome vor apărea pentru a-l ajuta să îşi schimbe viaţa.

10. Die Hard
Bruce Willis îl interpretează pe neconvenţionalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocaţi într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află şi soţia sa.

0