Victorie pentru România la US Open! Jucătoarea Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi a ultimului turneu de Mare Şlem al anului

by Genko Genko

Victorie pentru România la US Open. După eliminarea din prima rundă a Simonei Halep, a doua favorită la victorie, de către rusoaica Maria Şarapova, jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, marți, în runda a doua a ultimului turneu de Mare Șlem al anului. Aceasta a învins-o pe olandeza Lesley Kerkhove cu scorul de 6-1, 6-3, la arenele Flushing Meadows din New York.

Cîrstea, în vârstă de 27 ani, 54 WTA, s-a impus într-o oră și 14 minute de joc efectiv în fața unei adversare venite din calificări, cu o scurtă întrerupere la 4-2 în setul secund din cauza unor picături de ploaie.

Vedeţi şi: Halep, eliminată de Șarapova încă în primul tur la US Open

Sorana Cîrstea a avut 4 ași și 4 duble greșeli, iar Kerkhove nu a reușit să transforme niciuna din cele 8 mingi de break create.

Cîrstea a mai învins-o pe Kerkhove (25 ani, 171 WTA) anul trecut, la turneul ITF de la Versmold (Germania, 50.000 dolari), cu 7-6 (6), 6-3, în sferturi.

Cea mai bună performanță pentru Cîrstea la Flushing Meadows este turul al treilea, atins în 2009. Anul trecut jucătoarea română a pierdut în primul tur, iar în 2015 nu a participat.

Citiţi şi: Șansele reale ca Halep să devină locul 1 mondial, după ce a ratat US Open

Românca și-a asigurat un cec de 86.000 dolari și 70 de puncte WTA. În turul secund, Cîrstea va avea o adversară foarte dificilă, învingătoarea dintre Jelena Ostapenko (Letonia), a 12-a favorită, și Lara Arruabarrena (Spania).

CITIȚI ȘI...