Victor Ciobanu: Partidele de opoziție s-au prins într-un scenariu „fake”. Trebuiau să participe la referendum

Victor Ciobanu: Partidele de opoziție s-au prins într-un scenariu „fake”. Trebuiau să participe la referendum

Partidele proeuropene de opoziție au greșit atunci când au anunțat că nu vor participa la referendumul de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoacă, susține analistul politic Victor Ciobanu.

În opinia acestuia, partidele de opoziție s-au prins în acest scenariu „fake”, plămădit de Partidul Democrat.

„Nu-mi pare corectă din mai multe considerente. La general – administrarea liberală din ultimii ani a capitalei e un fiasco monumental. Nu văd de ce nu ar trebui de participat la demiterea unui primar incompetent, impotent și corupt, cu un vagon de dosare. Ca să nu te asociezi cu socialiștii? Păi, asta-i din domeniul comunicării, și nu a fondului problemei. Cred că se putea explica acest lucru. Și la o adică, cu ce e mai bună asocierea cu PD, care e autorul acestui scenariu și tot boicotează referendumul?”, a menționat Victor Ciobanu în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

El este de părere că partidele de opoziție „au ratat o oportunitate colosală care li s-a oferit”.

„Un partid oricând trebuie să fie gata să participe la alegeri. Iar capitala niciodată nu a fost câștigată de candidații de stânga. Postul de primar general al Chișinăului e un capital politic cu o pondere foarte mare și care pur și simplu a fost ratat din lipsă de analiză mai profundă decât în două mutări. Acum se va păstra controlul PD asupra capitalei. Ce a câștigat opoziția? Nimic!”, a mai opinat Ciobanu.

0