Vicepretorul Preturii Buiucani, condamnat! Vasile Mistreanu a primit o amendă de 60 de mii de lei și nu va putea ocupa funcții publice

Vicepretorul Preturii Buiucani, condamnat! Vasile Mistreanu a primit o amendă de 60 de mii de lei și nu va putea ocupa funcții publice

Vicepretorul Preturii Buiucani Vasile Mistreanu, cercetat penal de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA într-un dosar de corupție, a primit astăzi sentința de condamnare. Acesta a primit o amendă în mărime de 60.000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani. Totuși, sentința este una cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Vasile Mistreanu a estorcat de la un agent economic 20.000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ține de instalarea unui gard de protecție.

Potrivit denunțătorului, vicepretorul susținea că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani și că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public.

După ce agentul economic i-a achitat jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alți bani, funcționarul l-a amenințat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicație să fie demolat gardul de metal.

De menționat că, funcționarul nu își recunoaște vina, dar astăzi, instanța de judecată l-a recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii de trafic de influență.

0