Vicepremierul Iurie Leancă admite că ar putea candida pe circumscripția Cimișlia la alegerile parlamentare din 2019

Vicepremierul Iurie Leancă admite că ar putea candida pe circumscripția Cimișlia la alegerile parlamentare din 2019

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, președinte al Partidului Popular European din Moldova, admite că va candida la alegerile parlamentare din 2019 pe circumscripția electorală numărul 40, care include raioanele Cimișlia și Basarabeasca. Aceasta însă constată că, înainte de alegeri, este supus unor „atacuri mediatice”, referindu-se inclusiv la investigația Jurnal TV potrivit căreia o parte din studiile la Cambridge ale fiului său mai mic au fost achitate de Ilan Șor prin intermediul unei companii implicate în „furtul miliardului”.

„Sigur că voi candida și bineînțeles că atunci când ai ocazia să alegi circumscripția te gândești în mod special la regiunea de unde te-ai pornit în această lume. Eu sunt din Cimișlia, acolo sunt părinții mei, cunosc mult mai bine problemele din sud și în mod special din această regiune și dacă voi decide să candidez, cred că asta va fi prima mea opțiune”, a menționat Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la postul de televiziune Canal 2.

Liderul PPEM a spus însă că, în această situație înainte de campanie, „crește temperatura la unii politicieni, unii încep să delireze și, în loc să-și trateze propriile boli, se ocupă și recomandă altora ce ar trebui să facă”. „Iată nu puteam să nu menționez și aceste atacuri la care am fost supus în aceste zile. Nu este pentru prima dată când sunt defăimat într-o asemenea manieră, în mod special de Jurnal TV și cei care stau în spatele lor. Din 2015 m-au supus unui atac sistemic de defăimare, de minciuni, speriindu-mă, inducând cetățenii în eroare și așa mai departe”, a mai spus Iurie Leancă.

Vedeți și: Iurie Leancă califică drept falsuri informațiile privind achitarea studiilor fiului său de Ilan Șor. „Nu am luat bani de la el”

0