Vezi cum poți recăpăta o imunitate de fier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Temperaturile scăzute, aportul redus de vitamine și expunerea la bacterii și viruși fac ca imunitatea noastră să cedeze pe timp de iarnă. Vă prezentăm câteva obiceiuri care vă vor ajuta să recăpătați un sistem imun perfect pregătit:

1. Consumați vitamine care susțin sistemul imunitar:
VITAMINA C. Zilnic, organismul are nevoie de alimente ca: pătrunjel, ardei, portocale, grapefruit, lămâie, mere, legume cu frunze verzi, kiwi;
VITAMINA A. Se conține în morcovi, ficat, pește, ouă, unt, care trebuie consumate zilnic și diversificat.

2. Consumați minerale, ca:
ZINCUL. Se conține în fructele de mare, semințele de dovleac și pâinea din cereale integrale;
SELENIUL. Este conținut în: nuci, pâine, pește, carne, ouă.

3. Consumați iaurturi probiotice.
Consumul zilnic de iaurturi care conțin tulpina L Casei Imunitass, poate ajuta organismul să lupte cu bolile sau să se recupereze după îmbolnăvire.

4. Utilizați condimente și ierburi, la gătit:
Pe timp de iarnă, se recomandă pregătirea bucatelor cu multă ceapă, usturoi, piper negru, piper cayenne, curry, turmeric. Toate condimentele conțin substanțe care întăresc sistemul imunitar.

5. Beți multă apă!
Apa ajută la producerea limfei, care transportă globulele albe, dar și alte celule ale sistemului imunitar. Hidratarea este cel mai bun aliat al sistemului imunitar. Pentru o extra stimulare, puneți lamâie în apa pe care o beți.

6. Somn de minim 7 ore noaptea.
Oboseala cronică crește considerabil riscul de îmbolnăvire.

7. Evitați antibioticele.
Antibioticele atacă sistemul digestiv și suprimă funcțiile sistemului imunitar. Totuși, dacă nu le puteți evita, luați, în paralel, probiotice.

8. Stați la soare!
Vitamina D sporește întărirea sistemului imunitar. O plimbare afară, de cel putin 30 de minute, zilnic, sporește nivelul de vitamina D din organism. O alternativă pentru aceasta este consumul de pește.

9. Sport.
Chiar dacă este iarnă, exercițiile fizice pot regenera simțitor funcțiile sistemului imunitar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...