Veste bună pentru moldovenii din Marea Britanie! Guvernul vrea să menţină şi după Brexit călătoriile fără vize din UE

by Genko Genko

Guvernul britanic intenţionează să menţină călătoriile fără vize în Marea Britanie pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, chiar şi după Brexit, iar planurile pentru sistemul britanic de imigrare urmează să fie prezentate în toamnă, relatează BBC News.

Propunerile oficiului de Interne de la Londra ar însemna că vizitatorii din ţările Uniunii Europene ar avea nevoie doar de permisiunea de a lucra, de a studia sau de a se stabili în Marea Britanie. În prezent, cetăţenii UE beneficiază de astfel de libertăţi, fără restricţii.

Potrivit analiştilor, una dintre marile provocări ale acestei măsuri ar fi modul în care sistemul urmăreşte dacă vizita unui cetăţean UE se transformă într-o şedere pe termen lung care ar necesita o viză.

Guvernul britanic susţine că verificările actuale privind imigraţia au fost gestionate prin accesul la locuri de muncă şi la servicii sociale, nu doar prin capacitatea de a controla intrarea pe la o frontieră.

Miercuri, Marea Britanie a anunţat că vrea să evite reintroducerea controalelor la frontiera dintre regiunea britanică Irlanda de Nord cu Republica Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, după Brexit.

Marea Britanie anunţă că vor exista progrese semnificative în discuţiile de Brexit până în octombrie

Marea Britanie are încredere că vor fi înregistrate „progrese suficiente” în negocierile cu Uniunea Europeană până în luna octombrie, pentru a trece la următoarea fază a discuţiilor privind Brexit, a anunţat joi guvernul de la Londra, relatează site-ul agenţiei Reuters.

CITIȚI ȘI...