Verdict pentru șoferul care a accidentat mortal un polițist la Coșnița

Verdict pentru șoferul care a accidentat mortal un polițist la Coșnița

Conducătorul auto, care acum trei luni a accidentat mortal un polițist la Coșnița, a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani. De asemenea, acesta a fost obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral în mărime de 200.000 lei. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Procurorii au demonstrat vinovăția inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, infracțiune comisă în stare de ebrietate”.

Tragedia s-a produs pe 3 februarie curent, când inculpatul, care conducea un BMW în stare de ebrietate pe traseul Dubăsari–Chișinău, a pierdut controlul mașinii și a intrat pe acostamentul din sensul opus, tamponând un pieton care staționa în adiacentul comunei Coșnița.

Impactul a fost atât de violent, încât victima, în vârstă de 28 de ani, a decedat pe loc. Potrivit informațiilor, acesta era agent de patrulare și, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica 1,63 g/l.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto și-a recunoscut integral vina.

0