Venituri de peste 384 de milioane încasate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, timp de o săptămână

Venituri de peste 384 de milioane încasate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, timp de o săptămână

Peste 384 de milioane de lei au constituit veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal timp de o săptămână, în perioada 28 mai – 3 iunie. În total, în această perioadă, de către colaboratorii vamali au fost perfectate per total 9.149 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 94 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 45 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 166.932 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 93.093 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.841 și respectiv 12.923 traversări.

Serviciul Vamal amintește despre sistarea temporară a activității postului vamal „Palanca” în legătură cu construcția rețelelor electrice. Lucrările sunt planificate începând cu data de 4 iunie, ora 17:00 și până pe 5 iunie, ora 17:00. Prin urmare, rugăm persoanele care intenționează să traverseze frontiera prin acest post, să opteze pentru postul vamal „Tudora”, aflat în imediata vecinătate.

0