Veaceslav Platon anunță că o va da în judecată pe Maia Sandu: „Minte grosolan. E insuportabil de dureros”

by D M

Omul de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de către candidata PAS la alegerile prezidențiale din turul II, Maia Sandu, că are „undă verde” de la rivalul ei, pretendentul independent, susținut de socialiști, Igor Dodon, „pentru o nouă hoție bancară de proporți”, califică declarațiile acesteia ca fiins „mincinoase” și susține că o va da în judecată pe politiciană.

Contactat de COTIDIANUL, Platon a spus că îi va cere „sursele, dovezile, să spună cum e posibil, prin ce modalități se poate face, omul e căzut din cer”.

„Ticăloșie cinică. Omul este foarte ticălos. Om care este produsul sistemului lui Plahotniuc, când poți, pur și simplu, să minți oamenii, exclusiv pentru a ajunge la putere. (…) Sub pretextul valorilor europene, deja am văzut ce ilegalități se fac. E foarte trist că omul din cauza căruia am suferit în închisoare, din cauza căruia am fost bătut și m-au rugat să fac declarații mincinoase împotriva ei, acest om astăzi face așa mizerii în privința mea. Acest om aruncă murdărie în mine, în loc să mă ajute să mă clarific și să facă un act de dreptate. E insuportabil de dureros”, a declarat acesta pentru COTIDIANUL.

Întrebat despre relația pe care o are cu Igor Dodon, acesta a spus că nu a discutat „de mulți ani” cu el.

„Ea e în campanie electorală, e gata să spună orice, doar să ajungă la guvernare. Ea minte grosolan acest popor. Imi pare rău că face asta”, a conchis Platon.

Vinetri, 6 noiembrie, Maia Sandu a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că „Igor Dodon i-a dat undă verde lui Platon pentru o nouă hoție bancară de proporții. Dodon pune la cale un următor furt al miliardului”.

„Doamna Maia Sandu a fost la guvernare în anii când s-a furat miliardul, alături de Filat, Leancă, Plahotniuc, Gaburici, Drăguțanu. Ea este coparticipanta activă sau pasivă la acele fărădelegi. De aceea, întrebarea „unde-i miliardul?” trebuie să fie adresată direct Maiei Sandu. Dânsa are un trecut politic controversat alături de hoții miliardului”, a reacționat purtătorul de cuvânt al candidatului Dodon, Ludmila Muntean.

Platon a fost anterior condamnat în dosarul BEM, fiind eliberat după patru ani de detenție. Cauza sa a fost expediată la rejudecare.

sursa: Cotidianul.md

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu