Vama a vărsat în bugetul de stat circa 350 milioane de lei, într-o săptămână

by Genko Genko

În ultima săptămână, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 348 milioane de lei, fiind perfectate circa 8,830 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 26 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 48 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 111,342 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 73,818 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 801 și respectiv 11,841 traversări.

Serviciul Vamal amintește că, începând cu data de 20 februarie curent, verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

CITIȚI ȘI...