5 mii de lei pentru un gram de cocaină: Mai multe persoane care vindeau droguri în cluburile de noapte au fost reținute

by Genko Genko

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții soldate cu reținerea a trei persoane, implicate în comercializarea stupefiantelor destinate clienților cluburilor de noapte.

Urmare a măsurilor desfășurate de ofițerii de investigație în incinta locurilor de agrement, cluburilor de noapte, au fost antrenați mai mulți investigatori sub acoperire care au efectuat achiziții de control de la persoanele care vindeau sau apăreau în calitate de intermediari, printre aceștia și câțiva angajați și foști angajați ai localurilor din capitală.

Ca rezultat a măsurilor de investigații, au fost depistate și ridicate peste 20 grame de cocaină, un plic cu fragmente a plantelor de canabis (marijuană hidroponică), 50 de pastile cu efect psihotrop (Ecstasy), mai multe obiecte destinate consumului de droguri, cântare electronice la scară mică, telefoane mobile, bani proveniți din activitatea criminală.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate și scoase din circuitul ilicit se ridică la suma de aproximativ 100.000 lei. Un gram de cocaină era vândut cu până la 5.000 lei, o pastilă Ecstasy până la 400 lei, iar un gram de marijuana hidroponică, cu 150 lei.

Reținerea suspecților a fost efectuată în stradă, în apropierea unui club de noapte, chiar în momentul transmiterii drogurilor. Persoanele reținute acționau în interesul clienților cluburilor de noapte. Aceștia, pe parcursul nopții se deplasau prin mai multe localuri pentru a vinde droguri.

Infractorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

CITIȚI ȘI...