Usatîi: Plahotniuc nu a plecat, ci a fugit din SUA. Pentru a-i confirma locul aflării, MAI trebuie să facă un demers oficial către autoritățile turce

by D M

Plahotniuc nu a plecat, ci a fugit din SUA, iar acum se află la Istanbul. Pentru a-i confirma locul aflării, MAI nu trebuie decât să facă un demers oficial către autoritățile turce, lucru pentru care sunt necesare câteva minute, nu zile sau săptămâni. Despre aceasta a declarat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-un live pe rețelele de socializare, după ce avocatul fostului lider al PDM, Lucian Rogac, a negat că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Vă declar cu toată responsabilitatea că Plahotniuc a fugit din SUA. El se află la Istanbul, cel puțin acolo se afla la ora 6:00 dimineața. Acum, ca o fiară rănită, acesta încearcă să se înțeleagă cu Dodon, cu unele țări că le poate fi de folos. Unora le promite că-l păstrează pe Dodon, altora le promite altceva. Ceea ce face Plahotniuc se numește isterie”, afirmă Usatîi, care se arată surprins de lipsa de acțiune a autorităților de la Chișinău în vederea stabilirii locului aflării oligarhului fugar.

Mă uimește că nu este nicio informație de la Ministerul de Interne al Republicii Moldova. Dacă o țară, în care acesta s-a aflat sau se poate afla, are un contract de acordare a ajutorului juridic, Moldova se poate adresa, pentru că mandatul de arestare, eliberat la Chișinău pentru furtul miliardului și altele, nu l-a anulat nimeni. De toate procedurile de căutare se ocupă MAI, Biroul Național Interpol, care în 10 minute poate lua legătura cu colegii din Turcia și să obțină această informație care, repet, se va confirma. Mai mult decât atât, o să-i rog să prezinte această informație pentru ultima lună, cum a ajuns acolo, de unde a ajuns, unde a plecat, iar turcii o vor face”, se arată încrezător Usatîi, în ciuda relațiilor pe care le are Dodon cu conducerea acestei țări:Credeți-mă, știu despre ce vorbesc. Nu vor putea da o fițuică care „să treacă”, vor fi nevoiți să ofere un răspuns exact și clar”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Mai mult decât atât, Usatîi a spus ce ar urma să conțină demersul oficial pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să-l adreseze Turciei.

„Pentru ca instituțiile de drept să nu dea greș, îi rog, și anume pe Pavel Voicu, scrieți în demers – „Plahotniuc Vladimir” și indicați cele două pașapoarte ale acestuia – moldovenesc și românesc și o să vedeți ce vi se va răspunde. În răspuns o să vi se spună, însă, că Plahotniuc e la ei, că a ajuns în data cutare”, a spus în completare liderul PPPN și a acuzat MAI-ul că nu-și face treaba.

Statul nostru întreține astăzi tot felul de „unici” ca Pavel Voicu. Vă încurcă faptul că Igor Dodon se află în negocieri? Ieșiți și spuneți despre asta! Oamenii vă plătesc din impozitele lor pentru ca Poliția să-și facă treaba, dar ceea ce văd eu acum e că nu ați făcut nimic. Deja ar fi trebuit să dați raportul la o conferință de presă”, a mai declarat liderul Partidului Nostru și a subliniat că toată viața a luptat cu hoți și nedreptatea și va continua să o facă.

Anterior, Renato Usatîi a scris pe pagina sa de Facebook că fostul lider democrat se află în orașul Istanbul încă din data de 10 septembrie. Potrivit lui, Plahotniuc se întâlnește zilnic cu politicieni moldoveni și intermediari de-ai lui Dodon pentru a continua să influențeze procesele politice din țara noastră.

Citiți și: Avocatul lui Vladimir Plahotniuc spune unde se află clientul său

Citiți și: O investigație a Ziarului de Gardă confirmă spusele lui Renato Usatîi, potrivit cărora Vladimir Plahotniuc a plecat din SUA 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu