Usatîi: Noii viceprimari de Bălţi au la dispoziţie doar două luni pentru a pune la punct activitatea Primăriei. Ce se va întâmpla dacă nu le reuşeşte

Usatîi: Noii viceprimari de Bălţi au la dispoziţie doar două luni pentru a pune la punct activitatea Primăriei. Ce se va întâmpla dacă nu le reuşeşte

Viceprimarii municipiului Bălţi, Nicolai Grigorişin şi Ghenadie Şmulschii, aleşi în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Bălţi, de ieri, vor avea la dispoziţie doar două luni pentru „a pune la punct” activitatea Primăriei şi „a face din colectiv un mecanism care să lucreze eficient şi neîntrerupt”. Despre aceasta a anunţat primarul municipiului, Renato Usatîi, care a şi propus candidaturile celor doi viceprimari.

Potrivit lui Usatîi aceştia trebuie să „inspire viaţă” în administraţia publică locală, iar în decursul a două luni să pună la punct activitatea instituţiei, Nicolai Grigorişin fiind responsabil de gospodărire, iar cel de-al doilea, Ghenadie Şmulschii, de partea financiar-economică.

„În administraţia locală trebuie să inspirăm viaţă. Oraşul are nevoie de o administrare manuală. Aceasta ţine nu doar de Bălţi. Cei bătăioşi şi cu iniţiativă nu merg să lucreze la Primărie pentru un salariu de câteva mii de lei. Funcţionarii au nevoie de agitare constantă. Un bici, dacă vreţi. Grigorişin şi Şmulschii vor face din acest colectiv un mecanism care va funcţiona efectiv şi neîntrerupt. Dar au la dispoziţie doar două luni”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în cazul în care nu le va reuşi acest lucru, atunci va fi lansată o amplă reformă a administraţiei locale şi întreprinderilor municipale. „Noi deţinem majoritatea în consiliul municipal, conducem oraşul şi răspundem în faţa bălţenilor”, a mai scris primarul de Bălţi pe reţeaua de socializare.

0