Usatîi: MAI minte. Demersul către autoritățile turce, pentru stabilirea locului aflării lui Plahotniuc, a fost trimis numai după ce am făcut eu gălăgie. Acum, Plahotniuc și-a luat bilet spre Cipru

by D M

Plahotniuc s-ar putea afla în Cipru. Despre aceasta anunță candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi. El a menționat într-un briefing de presă că, potrivit informației pe care o deține, fostul lider democrat și-a procurat bilet pentru cursa Istanbul – Cipru, dar nu se știe dacă s-a și aflat în avionul care a efectuat acest zbor. Potrivit liderului PPPN, Plahotniuc ar fi putut procura intenționat biletul pentru a induce anchetatorii în eroare. 

Verific informația despre posibilitatea aflării lui Plahotniuc în Cipru. Plahotniuc avea bilet pentru cursa Istanbul-Cipru. Acum, verific dacă s-a aflat sau nu în avionul care efectua cursa, pentru că Plahotniuc putea să-și cumpere bilete pentru zeci de destinații ca să-i dezorienteze pe anchetatori. Imediat ce aflu, o să vă informez. Ca să nu apară afirmații de genul: l-am căutat acolo, dar nu l-am găsit, repet, informația NU este confirmată. Dar oricum, o să-l găsim și o să-l determinăm să răspundă în fața legii”, a spus Renato Usatîi.

La același briefing, Renato Usatîi a declarat că, de fapt, de capturarea lui Plahotniuc trebuie să se ocupe Ministerul de Interne, dar președintele Igor Dodon folosește instituția în lupta electorală împotriva sa. Potrivit lui Usatîi, MAI condus de Pavel Voicu, nu a făcut nimic pentru a identifica locul aflării lui Vlad Plahotniuc.

Ei au aflat de la mine că Plahotniuc este în Turcia. Eu am solicitat luni MAI-ului să întrebe organele similare din Turcia dacă Plahotniuc se află acolo. Pentru că nu au făcut acest lucru, eu am aflat prin canalele mele că e acolo. De aceea am și plecat în Turcia să-l aduc acasă. Am cerut ajutorul unor oameni din MAI, dar aceștia mi-au spus că nu se va face nimic și ar fi bine să mă ocup eu de asta. Adică, să merg acolo, să-l localizez și să chem poliția. Imediat, Dodon și trollii săi au spus că merg la mare în Turcia. Mai mult, au întrebat și avocatul lui Plahotniuc, care a infirmat, pentru Unimedia lui Dodon, că acesta a părăsit SUA. Ulterior, aflăm printr-un comunicat de la Procuratura Generală că, într-adevăr, Plahotniuc se află de pe 10 septembrie în Turcia”, a adăugat Renato Usatîi.

Amintim că ieri, 29 septembrie, autoritățile turce au notificat Procuratura Generală din Moldova că Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul țării lor, confirmând astfel informația făcută publică de către Renato Usatîi, luni 28 septembrie, pe Facebook.

DETALII AICI: Breaking News// Autoritățile turce au confirmat informația lui Usatîi: Vlad Plahotniuc se află în Turcia. Stoianoglo a cerut extrădarea fostului lider PD

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari. 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

7 comments

Yjsjyr 13 mai 2023 - 11:03

cialis 40mg ca cialis 40mg pills new ed drugs

Răspuns
Ixjqmz 21 mai 2023 - 10:37

purchase accutane pill brand zithromax 250mg azithromycin 500mg oral

Răspuns
Lcfsdz 24 mai 2023 - 23:41

furosemide oral order ventolin 4mg ventolin for sale

Răspuns
Vljfrw 26 mai 2023 - 13:15

buy ramipril 5mg generic buy arcoxia 60mg sale brand arcoxia

Răspuns
Wqzewk 26 mai 2023 - 16:15

vardenafil 10mg tablet order tizanidine 2mg without prescription buy hydroxychloroquine 200mg online cheap

Răspuns
Lpudmb 28 mai 2023 - 06:27

vardenafil pills buy levitra 20mg sale plaquenil 400mg generic

Răspuns
Zjwiwb 28 mai 2023 - 07:02

order mesalamine 400mg online brand astelin 10ml buy irbesartan without prescription

Răspuns