Usatîi, către oponenți: Voi nu aveți nevoie de oamenii din diaspora, ci doar de voturile lor

by D M

Renato Usatîi consideră mârșavă tentativă unor politicieni de a arăta mare grijă pentru diasporă acum, când este vorba despre amenajarea secțiilor de votare în afara țării. Președintele Partidului Nostru declară că prin declarațiile care se fac, aceștia demonstrează că au nevoie de voturi, nu și de oameni. Și asta pentru că, spune Usatîi, la izbucnirea pandemiei de coronavirus, nimeni nu și-a bătut capul de cetățeni noștri blocați în aeroporturi, mai mult decât atât, au obstrucționat și încercările lui de a-i aduce acasă.

“Mulți abordează problema deschiderii secțiilor de votare în diaspora. Este foarte dureros să auzi cum toți își fac griji, unora nu le ajung secții de votare în Europa, altora – la Moscova. Încă o dată se confirmă că majoritatea politicienilor moldoveni, care strigă la tot pasul că își fac griji de diasporă…de fapt, ei nu au nevoie de oameni, ci de voturile lor. Este cel mai mârșav ce pot face unii dintre cei care se numesc politicieni”, a declarat Usatîi într-o conferință de presă, susținută astăzi, 16 septembrie.

Cu referire la situația din Federația Rusă, acolo unde se presupune că cifra solicitărilor de deschidere a secțiilor de votare a fost fraudată puternic, Usatîi afirmă că Dodon își face griji degeaba și explică de ce.

“Vreau să vă informez că încă la sfârșitul lunii iulie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, domnul Neguța, s-a adresat la Ministerul rus de Externe cu o scrisoare prin care a cerut deschidere a 38 de secții de votare pe teritoriul Federației Ruse. Rusia, ca să știți, a aprobat doar jumătate din acestea. Deci, în Rusia vor fi deschise 15-20 de secții. Vreau să vă spun că în zadar Dodon contează că oamenii vor face rând la aceste secții ca să voteze pentru el, la fel ca ca cei din Europa, pentru Maia Sandu. Politicienii care spun că în Federația Rusă vor fi prea multe secții de votare, liniștiți-vă pentru că Neguță poate să asigure activitatea a maximum 15 secții. Ei nu au suficienți oameni pentru asta”, a spus Renato Usatîi și le-a dat un sfat lui Dodon și Chicu, dar și liderului PAS, Maia Sandu.

“Încetați să împărțiți oamenii între ai noștri și ai voștri. Vreți să arătați că toți anii v-ați făcut griji pentru diasporă. Uni dintre voi ați dovedit că ați blocat revenirea acasă a diasporei și ați blocat și tentativele mele în acest sens. Iar astăzi, voi toți aveți grijă de diasporă, ca să fie mai multe secții în Rusia sau Europa. Astăzi secții trebuie să fie în toate statele unde avem mai mulți cetățeni moldoveni”, a declarat în încheiere Renato Usatîi, candidat pentru funcția de șef de stat.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu