Un volum de memorii scris de Nelson Mandela va fi publicat în 2016

by Genko Genko

Un nou volum de memorii scris de Nelson Mandela, care reprezintă o continuare a autobiografiei sale „Long Walk to Freedom”, apărută în 1995, va fi publicat postum, în 2016, informează BBC.

Manuscrisul care a început a fi redactat în 1998, spre sfârşitul mandatului prezidenţial de cinci ani al lui Nelson a fost completată de foştii consilieri.

Reprezentanţii editurii Pan Macmillan spun că noul volum va reprezenta „o analiză candidă a dificultăţilor cu care Nelson Mandela s-a confruntat în timpul mandatului său prezidenţial”, scrie Mediafax.

Văduva sa, Graca Machel, spune că Mandela considera acest volum ca „o progresie naturală” după volumul „Long Walk to Freedom”, care a relatat primii ani din viaţa liderului sud-african, lupta sa politică împotriva regimului de apartheid şi cei 27 de ani pe care i-a petrecut în închisoare.

„Long Walk to Freedom” a devenit ulterior unul dintre cele mai bine vândute volume de memorii din toate timpurile.

Nelson Mandela a fost eliberat din închisoare în 1990 şi a câştigat primele alegeri prezidenţiale multirasiale libere din Africa de Sud, organizate în 1994.

A câştigat şi premiul Nobel pentru pace, alături de fostul preşedinte sud-african Frederik W de Klerk, în 1993, pentru modul în care au colaborat pentru a pune capăt regimului apartheid.

Nelson Mandela s-a retras din viaţa politică la finalul mandatului său prezidenţial în anul 1999 şi s-a concentrat apoi pe diverse acţiuni de caritate.

A murit pe 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani.

CITIȚI ȘI...