Un taximetrist a fost ameninţat şi deposedat de maşină

by Genko Genko

În noaptea de 5 spre 6 mai, un taximetrist de 35 de ani din Raionul Anenii Noi a fost ameninţat şi desposedat de maşina de serviciu marca „Dacia”, de către doi clienţi, în timp ce se deplasau pe traseul din preajma comunei Dobrogea.

Potrivit victimei, cei doi indivizi, însoţiţi de o tânără, au urcat în taxi la Gara Feroviară din capitală, solicitând să meargă în comuna Sângera. În drum spre destinaţie, aceştia l-au atacat pe şofer şi l-au deposedat de automobil, bani şi două telefoane mobile. Victima a alertat poliţia de la o staţie PECO.

În cadrul operaţiunii de căutare, forţele de ordine au depistat maşina răsturnată, în apropiere de oraşul Anenii Noi şi pe tânăra care-i însoţea pe atacatori, în stare gravă. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor medical şi a fost transportată la spital.

Serviciile de investigaţii ale IP Botanica au iniţiat măsuri speciale de identificare şi localizare a atacatorilor. Astfel au fost reţinuţi doi tineri, de 22 şi respectiv 27 ani, originari din r. Călăraşi, judecaţi anterior pentru infracţiuni grave.

În cadrul audierilor poliţiştii au stabilit că după ce a avut loc accidentul, agresorii au fugit, fără să acorde primul ajutor medical domnişoarei. Ei au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi penal pentru răpire de automobil şi atac tâlhăresc. De asemenea, ei riscă să fie cercetaţi penal şi pentru producerea accidentului rutier, soldat cu urmări grave.

Conform legislaţiei penale în vigoare, ei riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 8 până la 10 ani.

CITIȚI ȘI...