Un tânăr din Soroca riscă detenție pe viață pentru omorul a unei femei de 42 de ani și fiicei ei de doar 15. În 2012 ar mai fi omorât o fată de 15 ani

Un tânăr din Soroca riscă detenție pe viață pentru omorul a unei femei de 42 de ani și fiicei ei de doar 15. În 2012 ar mai fi omorât o fată de 15 ani

Un tânăr de 22 de ani, locuitor al raionul Soroca, este suspectat de dublu omor. Crima ar fi fost săvârșită la 2 iulie curent, iar la 7 august făptașul a fost reținut de către angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu ofițerii de investigații ai Inspectoratul de Poliție Soroca, sub conducerea Procuraturii din Soroca.

Poliția din Soroca a fost alertată în seara zilei de 1 august, precum că, în fâșia forestieră de la marginea traseului Soroca-Florești, între satele Pîrlița și Dumbrăveni, a fost depistat un cadavru necunoscut cu semne de putrefacție și parțial carbonizat. Veniți la fața locului și ca urmare a cercetărilor, polițiștii au identificat cadavrul, o femeie de 42 de ani, locuitoare a raionului Soroca.

În cadrul unei cercetări repetate la 4 august, în același loc, la o distanță de circa un kilometru, a fost depistat un alt cadavru cu semne de putrefacție, la fel, parțial carbonizat. Acesta a fost identificat ca fiind fiica femeii, de 15 ani, ambele date dispărute la 2 iulie curent.

În urma investigațiilor și a acțiunilor ample întreprinse de polițiști și procurori, la 7 august, polițiștii au reținut presupusul suspect. Audiat de poliție, acesta și-a recunoscut vina.

Suspectul a povestit cu lux de amănunte scenariul crimei. Potrivit lui, în ziua cu pricina, victimele l-au oprit în timp ce se afla la volanul unei mașini, solicitându-i să le ducă la Soroca, iar el s-a oferit să le ajute. Pe drum, între șofer și victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sărit din mașină și au fugit.

Suspectul a oprit mașina și s-a luat după ele. A găsit-o pe femeie în pădure, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o fără cunoștință. Ulterior, acesta a găsit-o și pe minoră cu care a procedat la fel. Înainte de aceasta, potrivit lui, a întreținut relații sexuale cu minora. Pentru a ascunde probele infracțiunii, suspectul le-a dat foc.

De asemenea, în cadrul audierilor, suspectul a recunoscut că a mai comis o crimă în luna iunie a anului 2012, când ar fi omorât o fată care pe atunci avea 15 ani, după care a aruncat cadavrul într-un iaz.

Tânărul este reținut pe 72 de ore și riscă detenție pe viață.

La moment polițiștii și procurorii întreprind acțiuni de investigație pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

0