Un reporter ORT a demisionat în semn de protest față de politica guvernului rus împotriva Ucrainei

by Genko Genko

Jurnalist Pavel Sheremet și-a dat demisia de la postul de televiziune ORT în semn de protest față de politica guvernului rus cu privire la Ucraina.

Sheremet, care este originar din Belarus, și-a anunțat demisia pe pagina sa de Facebook, unde a acuzat Kremlinul de manipulare, spunând că „jurnaliștii fac propagandă și manipulează opinia publică în legătură cu conflictul din estul Ucrainei”.

ee

În declarația sa, Sheremet a criticat atât Kremlinul, cât și militanții proruși, care sunt un „pericol real pentru jurnaliștii independenți”.

„Consider anexarea Crimeei și sprijinul oferit separatiștilor din estul Ucrainei o aventură sângeroasă și o greșeală fatală comisă de oficialii ruși, care va genera un dezastru în țară, dacă nu va fi oprită acum”, a precizat jurnalistul în postarea sa.

Citește și: (VIDEO) Un reporter Russia Today a demisionat în semn de protest față de manipulările postului TV

Acesta este al treilea caz făcut public, când jurnaliștii ruși demisionează din cauza manipulărilor de la postului TV ruse. Vineri, corespondentul Russia Today la Londra, Sara Firth, și-a dat demisia de la postul de televiziune în semn de protest față de felul în care colegii săi relatează evenimentele din Ucraina.

Ea a postat un mesaj pe Twitter în care a scris că regula nr.1 la Russia Today este că „orice s-ar întâmpla, Ucraina e de vină”.

O altă jurnalistă de la aceeași instituție media, Russia Today, a demisionat în luna martie, în perioada crizei din Crimeea, în urma căreia Federația Rusă și-a anexat peninsula ucraineană. Liz Wahl și-a anunțat demisia chiar în direct, după ce a acuzat manipulările la care a recurs postul de televiziune în relatarea evenimentelor din Ucraina.

CITIȚI ȘI...