Un punct de trecere a frontierei între Ucraina și Rusia a fost atacat

by Genko Genko

Punctul de trecere a frontierei Izvarino, regiunea Lugansk, de la granița ucraineano-rusă, a fost atacat joi de indivizi înarmați.

Serviciul Frontierei de Stat a Ucrainei a anunțat că joi, în jurul orei 18:00, aproximativ 40 de indivizi înarmați, care au coborât din două microbuze, au atacat punctul de trecere a frontierei Izvarino, regiunea Lugansk.

”Atacatorii au cerut polițiștilor de frontieră să depună armele și să se predea, după care au deschis focul asupra oamenilor legii”, se arată într-un comunicat al instituției.

Polițiștii de frontieră au refuzat să se supună atacatorilor, iar asupra lor au fost aruncate cocktailuri Molotov.

A urmat un schimb reciproc de focuri, iar atacatorii s-ar fi retras pe teritoriul ucrainean. La punctul de trecere a izbucnit un incendiu, acesta fiind închis în prezent.

Menționăm că mai multe orașe din regiunea Lugansk sunt controlate de separatiști, care cer organizarea pentru 11 mai a unui referendum privind autodeterminarea. Aceștia cer ca alături de regiunea Donețk să se separe de Ucraina și să creeze ”Republica Populară Donețk”, care mai apoi să fie alipită la Federația Rusă.

CITIȚI ȘI...