Un prinţ saudit le-a promis piloţilor militari care bombardează Yemenul 100 de mașini de lux

by Genko Genko

Un membru al familiei regale din Arabia Saudită a atras critici după ce le-a promis autoturisme de lux piloţilor avioanelor de vânătoare care bombardează poziţii ale insurgenţilor din Yemen, scrie Mediafax.

La începutul acestei săptămâni, Arabia Saudită a anunţat încheierea primei etape a campaniei militare internaţionale împotriva insurgenţilor huthi din Yemen.

Într-un gest de recunoştinţă, prinţul Al-Waleed bin Talal, unul dintre cei mai bogaţi saudiţi şi membru al familiei regale, a transmis prin Twitter: „În semn de apreciere pentru rolul în această operaţiune, am onoarea de a oferi 100 de maşini Bentley celor 100 de piloţi ai avioanelor de vânătoare saudite”.

Reacţiile faţă de gestul de generozitate au fost contradictorii. Peste 28.000 de oameni au distribuit mesajul prinţului, iar aproximativ 5.000 l-au apreciat. Dar, în afara Arabiei Saudite, în special în Yemen, propunerea a fost criticată dur.

„100 de maşini Bentley pentru 100 de piloţi care au bombardat Yemenul… Nici măcar o ambulanţă pentru spitalele distruse”, a comentat un utilizator de Twitter.

„Totul se reduce la asta – 100 sau 200 de vieţi luate pentru a primi un Bentley; atât de ieftină este viaţa umană”, a scris ironic un iordanian.

Pe fondul criticilor, prinţul Al-Waleed bin Talal a şters mesajul cu oferta.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează de peste o lună raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi din Yemen. A doua etapă a operaţiunii a început în urmă cu câteva zile.

CITIȚI ȘI...