Un primar din Taraclia, condamnat la ani grei de detenție

by Genko Genko

Un fost primar al unei localităţi din raionul Taraclia este învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

Potrivit procurorilor, fostul primar a cauzat administraţiei publice locale daune în proporţii considerabile, estimate la aproximativ 140 mii lei, stabilind câştigătorului unei licitaţii o taxă de arendă cu mult diminuată.

În anul 2010, contrar rezultatelor licitaţiei cu privire la transmiterea în arendă a unui obiectiv acvatic cu suprafaţa de 25,18 ha, proprietate publică, estimat la 92 mii lei, fostul primar a stabilit taxa de arendă după bunul plac.

Astfel, la încheierea cu persoana fizică, desemnată câştigător al licitaţiei, a contractului de arendă a iazului pe un termen de 6 ani, edilul a stabilit o plată de arendă anuală de 17 mii de lei.

Judecătoria Taraclia, l-a condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

CITIȚI ȘI...