Un număr de 20 de echipe a pus la cale moartea lui Plahotniuc contra 200 de mii de lei. Detalii

Un număr de 20 de echipe a pus la cale moartea lui Plahotniuc contra 200 de mii de lei. Detalii

Un număr de 20 de echipe, formate dintr-o persoană, din două, trei sau chiar vreo zece, au pus la cale „moartea” președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în goana după marele premiu de 100 de mii de lei, pus la bătaie de președintele unei alte formațiuni politice, Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”. Ce-i drept, concursul este doar unul de parodie, iar scopul acestuia a fost de a arăta cât de amuzant arătau cei trei indivizi care, potrivit oamenilor legii, desenau în nisip planul anihilării oligarhului.

Banii promiși însă pentru cea mai bună parodie sunt reali. Astfel, potrivit lui Usatîi, autorul celei mai bune parodii, recunoscute prin votul care are loc pe pagina web a formațiunii, va beneficia de un premiu de 100.000 lei. Pentru locul doi, unul dintre participanți va primi 60.000 lei, iar pentru poziția a treia – 40.000 lei. În total, fondul de premiere este de 200 de mii de lei.

În aceste condiții, autorul celei mai bune parodii ar putea primi o sumă de bani chiar mai mare decât cea promisă, conform oamenilor legii, pentru asasinarea președintelui democrat. Asta în condițiile în care, potrivit acelorași surse, 17 persoane au plănuit omorul timp de cinci luni contra unei sume de doar 100 de mii de dolari primită în avans, ceea ce reprezintă circa 1.176 dolari lunar pentru o persoană, și tot atâta în cazul realizării cu succes a planului.

Filmulețele cu o durată de până la zece minute au putut fi expediate timp de o săptămână pe o adresă poștală creată special cu această ocazie, după ce însăși Renato Usatîi, alături de vicepreședintele „Partidului Nostru” Nicolae Țipovici și Alexandr Petkov au realizat o parodie la același subiect.

Puteți vedea toate parodiile realizate pentru concurs, dar și vota pentru cea care, în opinia voastră este cea mai bună, accesând acest LINK.

0