Un nou virus de gripă aviară face primele victime

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comunitatea științifică internațională este alarmată de apariția unui nou virus de gripă aviară. Un prim caz de îmbolnăvire cu virusul H10N8 a fost confirmat în China, acolo unde o femeie în vârstă de 73 de ani a decedat în urma acestei boli.

Conform autorităților chineze, testele efectuate pe femeia decedată au relevat că aceasta a fost infectată cu virusul H10N8, care reprezintă o nouă variantă genetică a gripei aviare.

Ancheta decesului femeii a arătat că ea a vizitat anterior îmbolnăvirii, o piaţă de pasari vii. Dar cercetătorii nu au putut găsi alte exemple de virusul H10N8 la piața de păsări de curte, astfel sursa de infecție a rămas necunoscută.

Prima dată, tulpina a fost identificata în 2007. Aceasta a fost găsită într-o probă de apă prelevată din zona lacului Dongting Lake , în provincia Hunan. H10N8 a fost identificat tot la o piață de carne de pasăre în 2012, dar niciodată, până la acest caz, nu s-a raportat o infecție umană.

Mingbin Liu cercetător al Institutului orașului Nanchang pentru controlul și prevenirea maladiilor, a avertizat că virusul s-ar putea răspândi la oameni și nu ar trebui să fie subestimat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...