Un moldovean și-a cumpărat mașină și, tot în aceeași zi, a rămas fără ea, după ce a prezentat polițiștilor de frontieră acte falsificate

Un moldovean și-a cumpărat mașină și, tot în aceeași zi, a rămas fără ea, după ce a prezentat polițiștilor de frontieră acte falsificate

Un automobil documentele căruia prezentau semne de falsificare, a fost reținut în punctul de trecere Leușeni, iar alte două asigurări auto false au fost ridicate de polițiștii de frontieră în punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Subiecții în cercetările penale se fac un cetățean al Ucrainei și un conațional.

Astfel, pe sensul de intrare în Republica Moldova, la linia de control s-a apropiat un cetățean moldovean în vârstă de 27 ani. Acesta se afla la volanul autoturismului de model Volkswagen Passat cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. Pentru identificare și autorizare a trecerii frontierei, conducătorul auto a oferit inspectorului de frontieră toate actele necesare.

La examinarea documentelor pentru mijlocul de transport s-a observat mai multe elemente neclare în certificatul de înmatriculare și revizia tehnică. Neautenticitatea acestora a fost confirmată ulterior și cu ajutorul tehnicii din dotare.

Pe faptul celor depistate s-a întocmit proces verbal de constatare și audiere, cât și s-a luat decizia de indisponibilizare a mijlocului de transport pe teritoriul PTF Leușeni, până la finalizarea cercetărilor.

Moldoveanul a declarat că a procurat automobilul de la un cetățean al României chiar în ziua când a revenit în țară. Acțiunea de vânzare-cumpărare a avut loc în apropierea unei stații de alimentare cu combustibil din județul Ilfov, România.

Alte două asigurări auto internaționale Cartea Verde, cu semne vizibile de falsificare, au fost găsite în torpedoul unui autocamion, ca urmare a controlului suplimentar. Documentat pe acest caz este un ucrainean în vârstă de 55 ani care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin PTF Giurgiulești-Galați. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor Daf și semiremorca Schwarzmuller, ambele înmatriculate pe teritoriul Ucrainei.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra mijlocului de transport în baza analizei de risc și a informației deținute. În rezultat au fost depistate două blancuri a asigurărilor auto de tip Carte Verde, emise de o companie ucraineană. Audiat, bărbatul a comunicat că nu cunoște despre cele depistate. Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Bărbății riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

0