Un moldovean a pornit în Ucraina cu 16 cartușe în torpedoul mașinii împrumutate de la un prieten. Acum este cercetat penal

Un moldovean a pornit în Ucraina cu 16 cartușe în torpedoul mașinii împrumutate de la un prieten. Acum este cercetat penal

Un tânăr moldovean nu s-a asigurat când a luat în împrumut mașina pentru o călătorie în țara vecină, iar faptul dat l-a costat un dosar penal, pornit pe numele său pentru purtarea și păstrarea ilegală a munițiilor. Asta după ce, în torpedoul mijlocului de transport s-au depistat 16 cartușe de calibru 7,62 mm, folosite pentru pistol cu gaze.

În după amiaza zilei de 28 aprilie curent, polițiștii de frontieră de comun cu echipa autorităților de frontieră și vamale ucrainene au scos din fluxul de mijloace de transport, prezent în punctul de trecere comun Palanca, o Toyota Corola pentru un control suplimentar. Autovehiculul era condus de un cetățean moldovean de 36 de ani, locuitor al orașului Chișinău.

În cadrul audierii, tânărul a declarat că cele depistate nu-i aparțin, ba mai mult a precizat că mașina a fost luată cu împrumut de la o rudă. Muniția a fost ridicată și transmisă spre constatare tehnico-științifică.

Cazul este în continuare cercetat de polițiștii de frontieră, Bărbatul riscă o amendă în mărime de la 650 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Pentru evitarea potenţialelor incidente, însoțite de consecințele sancțiunilor prevăzute de Codul Penal și Contravențional al RM, Poliția de Frontieră face un apel către toți cei care au sau nu au drept de deținere și port a armelor, și care intenționează să traverseze frontiera de stat, să conștientizeze necesitatea respectării legislației în vigoare a Republicii Moldova. În context, recomandăm ca înainte de călătorie să verificați cu atenție bagajele personale, cât și unitățile de transport, în vederea depistării prezenței lucrurilor interzise.

0