Un magistrat, trimis în judecată cu al doilea dosar penal

by Genko Genko

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei încă o cauză penală în privinţa unui judecător din Căuşeni, care este învinuit de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărâri contrare legii. Anterior, magistratul a fost învinuit şi de corupere pasivă. La solicitarea procurorului general, judecătorul a fost suspendat din funcţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, anul trecut magistratul a introdus în hotărâre date ce nu corespund realităţii. Astfel, au fost prejudiciate drepturile şi interesele ocrotite de lege ale participantului la proces, inclusiv dreptul la un proces echitabil. Prin acţiunile respective au fost afectate grav interesele justiţiei şi principiile statului de drept.

La finele anului, 2013 Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei un alt dosar, în care, respectivul magistrat, împreună cu un consultant, sunt învinuiţi de corupere pasivă.

Cauza penală în privinţa judecătorului a fost trimisă pentru examinare în Judecătoria Căuşeni, iar pentru a asigura caracterul obiectiv de soluţionare a cauzei penale procurorul general, Corneliu Gurin, a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea dosarului către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel. O decizie în acest sens nu a fost deocamdată luată.

CITIȚI ȘI...