Un lot de peste 8000 de litri de alcool a fost confiscat de către poliție

by Genko Genko

Un lot de peste 8.000 de litri de alcool etilic a fost confiscat de către angajații Secției investigare a fraudelor economice din cadrul IP Briceni, în colaborare cu reprezentanții Poliției de Frontieră Edineţ.

Despre asta a anunţat marţi serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei.

Datorită unei informații operative, polițiștii au stopat pentru verificări, în satul Corjeuţi, raionul Briceni, un automobil „Volvo” cu semiremorcă „Alka”, condus de un bărbat de 40 de ani, locuitor al orașului Ialoveni. După ce au verificat unitatea de transport, oamenii legii au depistat în partea din faţă a semiremorcii un rezervor camuflat care conținea un lichid transparent, cu miros specific de alcool etilic, cu o greutate de aproximativ 9 tone.

Șoferul nu a putut prezenta actele de proveniență și transport ale producției.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că unitatea de transport aparţine unui SRL din Chişinău, printre angajaţii căruia se numără șoferul reținut.

De asemenea, în urma efectuării percheziţiei autorizate de către Judecătoria Briceni, în pereţii şi podeaua remorcii, sub foi de aluminiu, au fost depistate cisterne din metal, unite într-un sistem unic cu volumul total de 15 metri cubi și robinete camuflate, pline cu lichid transparent, cu miros specific alcoolului etilic.

Valoarea mărfii confiscate se ridică la 346.200 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 250 Cod Penal al Republicii Moldova „Transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz”.

CITIȚI ȘI...